måndag 24 oktober 2011

Sir Reg


Köpingbandet SIR REG släpper sin andra platta ”A Sign Of The Times” nu på fredag 21 oktober - CD/LP/DOWNLOAD

Det nya albumet kommer som en naturlig fortsättning på den självbetitlade debuten SIR REG,  som låg högst på många av 2010 års bästa-listor inom genren. "A Sign Of The Times" sammanfattar hur kaotisk och oförutsedd vår värld är att leva i.

Med låtar sjungna av en irländare och ackompanjerade av fantastiska svenska musiker, vet Dublin-födda Brendan Sheehy och hans kompanjoner precis hur man ska utmana lyssnarnas öron.

Nya albumet har redan blivit uppmärksammat i USA genom bl.a. Little Stevens Underground Radio Show där fyra av deras låtar ligger på rotation och låten "Bolloxology'", som Steven utsett till "Coolest Song of the Week" till programmet som ska sändas 23 oktober.

En annan recension från USA, från Fanreal.com:
”Hela albumet visar att Sir Reg kan stå sida vid sida med Woody Guthrie, Pete Seeger, Barry McGuire och andra storheter som använt musik för att lägga fokus på saker som i vanliga fall skjuts under mattan. Varje spår är helt annorlunda. Varje sång är musikaliskt rikt och du kommer att komma på dig själv sjunga med i låtarna solidaritet. Detta band har överträffat även sig själva till detta album.”

Gillar du band som Flogging Molly, The Pogues, The Men They Couldn’t Hang, The Dubliners, Dropkick Murphys och liknande inom folk/celtic/rock/punk är detta något för dig.

3 snabba frågor till Brendan Sheehy, sång och gitarr, i bandet:
Brendan, du kommer från Irland, varför hamnade du i Sverige?
– Jag hamnade i Sverige eftersom jag hade en svenskt flickvän och bestämde sig för att kolla in landet.
Framtiden?
– Fortsätta att göra vad vi gör och att ge ut meningsfull musik.
Inspirationskälla till er musik och text?
-  Vi är inspirerade av allt som händer i världen just nu. Det är tuffa tider för de flesta och många människor kämpar för sin överlevnad.  Våra texter handlar om svårigheter, smärta, hopp och drömmar som uppmärksammas av oss själva, våra familjer, vänner och den vanliga mannen, kvinnan och barnen på gatan.

Sir Reg – A Sign Of The Times by HEPTOWN RECORDS

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar