tisdag 10 januari 2012

Gaphals släpper Skraeckoedlan, Rosvo och Din Skevf under våren 2012

Produktiva Gaphals fyller årets början med massa go musik


Vi är stolta att presentera tre nya släpp som kommer ske under början av 2012!
Skraeckoedlan – Äppelträdet Lp 12″ vinyl
Din Skevf – Din Skevf Maxi 12″ vinyl
Rosvo – Ticks and ants Ep 7″ vinyl

Skraeckoedlan är ett av Sveriges mest spelande band just nu med 32 utförda gig i Sverige under 2011. Norrköpingsbandet och dess tunga rock som drar tankarna till stoner- och metal-scenen har de flesta texter på svenska vilket lyfter fram melodier och harmoni i deras hårda musik! Skraeckoedlan släppte Äppelträdet som CD på Transubstans under 2011 och denna vinylpress sker i samarbete med dem!
Lyssna på två låtar här och förbeställ skivan via vår bandcamp:Din Skevf gav ut sin debut under 2011 på Gaphals som togs emot med öppna armar och förstapressen är mer eller mindre slutsåld! Man låter inte intresset svalna utan levererar nu 8 nya melodiösa hardcorelåtar på Svenska som för tanken till Amerikansk hardcore som 7 Seconds och Minor Treath samt den senaste årens våg av hardcore sjungen på svenska, kanske mest personifierad i Sista Sekunden. Denna nya 12″ innehåller strax under 20minuters musik och breddar intrycket från deras debut när låtlängder varierar mellan strax över minuten till epos på över fyra minuter!
Lyssna på en av låtarna här och förbeställ skivan via vår bandcamp:Rosvo räds inte att blanda influenser så länge det är tungt, hårt och kompromisslöst. Rötterna till bandet hittas dels i Östergötland och Drabness men även i the Haunted (Peter Dolving) och Voice of a Generation(Hans Simonen). ”Ticks and ants” innehåller fyra låtar och släpps som en ep på 7″ vinyl. Omslaget är gjort av Anton Sebbfolk.
Lyssna på en av låtarna här och förbeställ skivan via vår bandcamp:


Rosvo har skrivits upp av såväl Gaffa och Close Up och vi lämnar här över till ett par ord från deras recension i Close Up magazine som vi tycker förklarar bandet mycket bra:“I Rosvo levererar Peter Dolving (the Haunted) generefördömande råsväng tillsammans med en trio Malmöbor som har sina rötter i gäng som Voice of a Generation, Drabness och Legrand. Fusionen är minst sagt lyckad och om du hyser minsta kärlek för hård musik utan tyglar är detta en skattkista vars botten aldrig blottläggs oavsett hur många guldfebringa nävar som plundrar den. Mommy Derest ryter i ryter i symbios med band som Botch, Norma Jean och Will Haven och är lika förunderligt svårsmält som självklart medryckande. Start chopping frestar med en kurvig silhuett av hardcore och sludge, det punkiga kravallröjet i Seasick försätter min hjärna i friläge och Theme park family fun har olustiga melodikrockar, ett lömskt häng samt en grymt peppande tempohöjning. En tokbra slutplädering på denna självbetitlade demo som visar upp ett band jag hoppas höra mer av inom kort” – Close Up Magazine #133

Rovo har även släppt en video till låten Seasick som kan beskådas här:


Alla skivorna är beräknade att komma ut till Gaphals galan den 3mars. Förbeställningar kan nu göras via vår bandcamp på adress: http://gaphals.bandcamp.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar