fredag 30 september 2011

Sub Alert ställs till svar



Vilka är ni, hur och varför började ni lira?
Vi är ett punkband med bas i Tidaholm som har hållt på sedan 2004 med detta band. Alla har dock varit igång sedan tidigt 90-tal med band, fanzines osv. 3 stycken 30+are som helt enkelt inte kan få nog av den här skiten...
Vilka band har ni spelat i tidigare och/eller spelar ni i parallellt?
Några av banden vi spelat i tidigare är Svarta Lucia, Harlequin, Vanguard, Prohibit, Antabus, Rostov Dirge, Zabba Yone m.m Är massa mer men dessa får räcka.
Hur skulle ni själva vilja beskriva er musik?
Snabb, rak, enkel punk i botten. Sen plockar vi in influenser från allt vi lyssnar på... Allt ifrån 77-punk till käng/crust. Tycker dock att vi har ett relativt eget “sound” och i sista änden så låter det Sub Alert oavsett vad vi försöker göra.
Vem/vad är er viktigaste influens?
Vi har nog ingen gemensam viktigaste influens i bandet, utan vi försöker bara göra schysst punk och så blir det som det blir sen.
Vad har varit höjdpunkterna i karriären hittills?
Höjdpunkten är nog att vi har hållt igång såpass länge som vi har gjort nu. Inga av våra tidigare band har varit i närheten av dom 7 år vi är uppe i nu. Sen är det ju alltid kul när man fått ut en ny skiva och att det faktiskt finns folk som uppskattar det vi gör.
Vad rockar?
Den svenska punkscenen just nu rockar bättre än på länge tycker jag. Inte så genreindelat som för några år sedan, utan det känns som gränser överskrids mer och mer vilket enbart ses som positivt från våran sida.
Vad suger?
Ungdomen måste ta mer plats inom “scenen”... Men låt gärna oss gubbar vara med på ett hörn.
Varför kassett?
Kul format... Samlingskassetter var ju en guldgruva när det begav sig innan alla dessa datamaskiner tog över J , därmed inte sagt att internet är av ondo. Men fan vad band man upptäckte på samlingskassetterna förr om åren. Sen är det ju jäkligt snyggt med kassetter.
Vad får man inte missa om man kommer till er hemby?
Utfartsskylten... Nej då, det är väl helt ok här. Som vilken småstad som helst. Ta en kopp på nåt av alla cafee’r, kan även rekommendera våra pizzerior J
Vilket band skulle ni vilja höra på nästa kassett?
Krimtänk
Vad tror ni om FC St Paulis chanser i år?
Det är ju rätt jämt poängmässigt mellan lagen i botten och dom i mitten i år, så det kan gå precis hur som helt men förhoppningsvis hänger dom kvar. Men jag måste säga att huvudfrågan är hur det kommer gå för AIK i år efter förra årets praktfiasko...

Förresten, är inte punk ganska passé?
I helvete heller... Det blir vad du gör det till.


Faktaruta:
Besättning:Per -Sång, gitarr  Magnus - Bas, kör  Masken – Trummor, kör
Sjösattes: 2004
Hemmahamn:Tidaholm
I lasten: Snabb punk/hc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar