torsdag 10 maj 2012

Attentat


Nu är det inte på skoj längre. Inte en nostalgitripp med spelningar där de populäraste allsångslåtarna från förr spelas inför en påläst partypublik. Nu är Attentat tillbaka på riktigt. I en tid och i ett land där de verkligen behövs.

På svenska nationaldagen onsdag 6 juni släpper Attentat den första av sex digitala singlar med nyskrivna punklåtar som skall komma under året. "Fy fan svenska man" är den passande titeln på nr 1. Därefter kommer punklegendarerna att släppa nytt den första onsdagen varje månad fram till och med november. Sex singlar på lika många månader!

- Det blev så grymt bra låtar när vi skrev nytt och spelade in, att vi inte kan göra på annat sätt. Låtarna och idéerna riktigt forsade fram, jag har aldrig tidigare varit med om en sådan skaparglädje! Singlar, singlar, singlar, jublar sångare Mats Jönsson.

Attentat är här med ett knippe ettriga punkpärlor, tuggummimelodier och aktuella politiska och ibland provocerande texter på svenska. Har du hört nya Attentat en gång så glömmer du det inte. De låter inte som något annat svensk band! I början på nästa år släpps det fysiska, ännu odöpta albumet, med 13 låtar.

Attentat är ett klassiskt svenskt punkband. De var ett av de band som syntes och hördes mest i den första svenska punkvågen i slutet på 70-talet. De blev Göteborgs motsvarighet till huvudstadens KSMB och Ebba Grön. Efter den lyckade återföreningen på festivalen Peace & Love i Borlänge 2010, har bandet fortsatt att turnera, och nu det senaste då även spelat in nytt material.

Producerat nya Attentat har Johan Forsman, känd från inspelningar med bland annat Soundtrack Of Our Lives, Håkan Hellström och Hästpojken. Singelomslagen är designade av Håkan Sandsjö, som gjorde flera av de mest minnesvärda omslagen under punkens första period i Sverige. Nu presenteras de nya omslagen som kan ses som en serie, eller var för sig, 10 dagar innan respektive släpp på attentat.nu

Är du nyfiken på hur nya Attentat låter och ser ut? Kolla då på denna trailer från kommande filmen om Attentat med arbetsnamnet "Glöden slocknar aldrig". En film med nyinspelat material såväl som unika filmbilder från punkens urtid. Filmen som produceras av regissör/filmfotograf Jonas Nyström, kommer att ha premiär 2013.

Hemsida

@Facebook

@Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar